Lacidofil 20 kapsułek
1 opiniaLacidofil zawiera mikroorganizmy, czyli bakterie kwasu mlekowego wywierające korzystny wpływ na organizm człowieka. Bakterie kwasu mlekowego stanowią barierę przed drobnoustrojami chorobotwórczymi oraz zapobiegają zaburzeniom flory jelitowej.
Skład
Jedna kapsułka zawiera:
2x10 9 CFU bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus rhamnosus R0011, Lactobacillus helveticus R0052
Wskazania do stosowania
Zapobieganie zaburzeniom mikroflory przewodu pokarmowego w trakcie i po antybiotykoterapii.
Zapobieganie biegunce podróżnych, leczenie wspomagające w trakcie i po antybiotykoterapii, nawracające rzekomobłoniaste zapalenie okrężnicy.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Potwierdzona alergia na białko mleka krowiego lub soję. Niedobór laktazy (typu Lapp) lub niedobór sacharazy-izomaltazy. Dziedziczna nietolerancja galaktozy, zaburzenia związane z nietolerancją fruktozy, zespół złego wchłaniania glukozy-galaktozy.