Opis:
Preparat przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w czasie trwania antybiotykoterapii i biegunki infekcyjnej.
Skład:
Maltodekstryna, fruktooligosacharydy (FOS), liofilizowane kultury drożdży szczepu Saccharomyces boulardii, dwutlenek krzemu- substancja przeciwzbrylająca.
Wskazania:
Przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w czasie trwania antybiotykoterapii i biegunki infekcyjnej. Uzupełnienie diety w probiotyki i prebiotyki zaleca się również w podróży ze zmianą strefy klimatycznej. Preparat nie zawiera białka mleka krowiego, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników. W okresie antybiotykoterapii należy spożywać do 2-3 tygodni po zaprzestaniu stosowania antybiotyków.
Dawkowanie:
W celu uzupełnienia mikroflory jelitowej oraz wspierania pracy układu trawiennego i odporności: Niemowlęta i dzieci do 3. roku życia – 1 saszetka dziennie, po konsultacji z lekarzem. Zawartość saszetki u dzieci poniżej 3. roku życia należy rozpuścić w minimum 100 ml płynu. W przypadku niemowląt karmionych piersią zaleca się rozpuszczenie zawartości saszetki w ściągniętym mleku matki. Dzieci powyżej 3. roku życia i dorośli 1-2 saszetki dziennie. Zawartośc saszetki można spożyć bezpośrednio lub po uprzednim wymieszaniu z wodą, jogurtem lub mlekiem. Preparat należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy mieszać preparatu ze zbyt gorącymi lub mrożonymi płynami.