Opis:
Przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w czasie trwania antybiotykoterapii i biegunki infekcyjnej.
Skład:
Maltodekstryna, fruktooligosacharydy (FOS), liofilizowane kultury drożdży szczepu Saccharomyces boulardii, dwutlenek krzemu- substancja przeciwzbrylająca.
Wskazania:
Przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w czasie trwania antybiotykoterapii i biegunki infekcyjnej. Uzupełnienie diety w probiotyki i prebiotyki zaleca się również w podróży ze zmianą strefy klimatycznej. Preparat nie zawiera białka mleka krowiego, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników. W okresie antybiotykoterapii należy spożywać do 2-3 tygodni po zaprzestaniu stosowania antybiotyków.
Dawkowanie:
W celu uzupełnienia mikroflory jelitowej oraz wspierania pracy układu trawiennego i odporności: Dzieci powyżej 3 roku życia i dorośli: 1-2 kapsułki dziennie. Kapsułkę należy połykać popijając wodą. Nie należy mieszać preparatu ze zbyt gorącymi lub mrożonymi płynami lub pokarmami.