Sprawdzona formuła probiotyczna – 100% bez produktów mlecznych.
Nasz preparat prezentuje sobą najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii i produkcji suplementów probiotycznych. W jego skład wchodzą 2 szczepy bakterii probiotycznych, starannie hodowane i przygotowywane przez światowego eksperta w dziedzinie probiotyków: firmę Chr. Hansen. Podczas procesu produkcji, polegającego na liofilizacji szczepów bakterii (dzięki czemu można je przechowywać poza lodówką) do ich ochrony oraz przedłużenia stabilności stosuje się specjalne krioprotektanty.
1. Lactobacillus acidophilus (LA-5®)
Jest szczepem bakterii należącym do rodzaju Lactobacillus – bakterii kwasu mlekowego. Jak sama nazwa łacińska danego gatunku wskazuje (łac. „acidophilus”) – są to bakterie które preferują kwaśne środowisko życia – często poniżej pH 5.0.
2. Bifidobacterium animalis, subsp. lactis (BB-12®)
Szczep bakterii należący do rodzaju Bifidobacterium – beztlenowych bakterii, często tworzących rozgałęzione kolonie, występujących w przewodzie pokarmowym ssaków, w tym u ludzi.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów i barwników.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
- L. acidophilus, LA-5® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów
- B. lactis, BB-12® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów
Składniki:
kompleks probiotyczny sproszkowanych bakterii: L. acidophilus, LA-5®, B. lactis, BB-12®, maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: alginian sodu, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.