Solgar Błonnik 120 kapsułek
1 opiniaKażda kapsułka to bogactwo naturalnych sproszkowanych błonników. Taka postać pozwala na zażywanie preparatu w dowolny sposób. Kapsułki można połykać lub rozpuszczać w kefirze, jogurcie lub w szklance dowolnego płynu. Zawartość kapsułki można nawet dosypać do sałatki lub surówki, traktując jako dodatkową porcję błonnika. Ta zaleta jest niezwykle cenna dla osób mających problemy z połykaniem kapsułek czy tabletek.
W zestawie błonników w produkcie firmy Solgar 40% całej mieszaniny stanowi błonnik nierozpuszczalny w wodzie (mielone nasiona lnu i łuski babki płesznik), natomiast 60% to błonnik rozpuszczalny w wodzie (pektyna z jabłek, pektyna z grejpfruta, otręby owsiane).
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) do sześciu (6) kapsułek dziennie. Dawkę tę należy podzielić tak, aby produkt przyjmowany był w ciągu całego dnia. Popić każdorazowo szklanką płynu. Zażywać między posiłkami lub stosować według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
- Produkt nie zawiera: soi, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów i barwników.
- Produkt zawiera gluten.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2, 3, 4, 5 lub 6 kapsułek) zawiera:
- Formuła wielobłonnikowa – 1000 mg/1500 mg/2000 mg/2500 mg/3000 mg
zawiera:
Sproszkowane błonniki rozpuszczalne:
- Otręby owsiane (zawierają gluten) – 200 mg/300 mg/400 mg/500 mg/600 mg
- Pektyna jabłkowa – 200 mg/300 mg/400 mg/500 mg/600 mg
- Pektyna grejpfrutowa – 200 mg/300 mg/400 mg/500 mg/600 mg
Sproszkowane błonniki nierozpuszczalne:
- Zmielone siemię lniane – 200 mg/300 mg/400 mg/500 mg/600 mg
- Łuski babki płesznik – 200 mg/300 mg/400 mg/500 mg/600 mg
Składniki:
formuła wielobłonnikowa zawiera: sproszkowane błonniki rozpuszczalne: otręby owsiane (zawierają gluten), pektyna jabłkowa, pektyna grejpfrutowa; sproszkowane błonniki nierozpuszczalne: zmielone siemię lniane, łuski babki płesznik; substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu.