Nutridrink Juice Style to wysokoenergetyczny, beztłuszczowy preparat odżywczy w płynnej postaci, przeznaczony do picia. Zawiera niezbędne składniki odżywcze w odpowiednich proporcjach: białko, węglowodany, zbilansowany skład witaminowy oraz minerały z niską zawartością sodu i fosforanów. Jego zaletą jest to, że w małej objętości dostarcza dużo energii i niezbędne osobie chorej składniki odżywcze. Dzięki formie płynnej jest łatwy do podania. Może być wyłącznie uzupełnieniem standardowej diety, spożywanym między posiłkami.
Przeznaczenie:
Nutridrink Juice Style przeznaczony jest dla osób, które mają problemy ze spożywaniem normalnych posiłków i z dostarczeniem odpowiedniej ilości składników odżywczych i energii z pożywienia, szczególnie w okresie choroby i rekonwalescencji.
Stosowany jest jako uzupełnienie diety pacjentów wymagających ograniczenia spożycia tłuszczy i wybranych składników mineralnych, w chorobach takich jak:
-
zapalenie i marskość wątroby
-
przewlekłe zapalenie trzustki
-
zespoły złego wchłaniania
Skład:
Jedno opakowanie (200 ml) zawiera:
-
8 g białka
-
67 g węglowodanów
-
kompletny skład niezbędnych witamin
-
skład minerałów o obniżonej zawartości sodu i fosforanów
Nutridrink Juice Style nie zawiera:
-
tłuszczu - może być stosowany przez osoby wymagające diety beztłuszczowej
-
błonnika
-
laktozy - może być stosowany przez osoby z nietolerancją laktozy
-
glutenu - może być stosowany przez osoby chore na celiakię
Wartość energetyczna jednego opakowania (200 ml) wynosi 300 kcal.
Stosowanie:
-
Nutridrink Juice Style jest produktem gotowym do spożycia. Najlepiej podawać po schłodzeniu. Zaleca się pić powoli (1 opakowanie od 30 min. do 1 godz.) między posiłkami.
-
Najczęściej zalecane stosowanie jako uzupełnienie tradycyjnych posiłków to 1 - 3 opakowania dziennie (300 - 900 kcal) przez 14 dni i więcej.
-
Stosowanie należy skonsultować z lekarzem.
-
Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3 - 6 lat.
-
Nie stosować w przypadku występowania alergii na białka mleka krowiego, galaktozemii i fruktozemii.