- Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w alergii na białko mleka krowiego i/lub białko sojowe.
- Bezglutenowy produkt zbożowy, dla dzieci po 4 miesiącu zycia.
Właściwości
Bebilon Alerlac to produkt polecany podczas rozszerzania diety małych alergików jako jeden z pierwszych pokarmów stałych, a także w przypadku problemów układu pokarmowego, takich jak nietolerancja laktozy czy glutenu. Do urozmaicania diety alergików, której podstawą jest mleko matki lub preparat mlekozastępczy.
Nie zawiera laktozy ani glutenu, białka mleka krowiego ani białka soi.
Bebilon Alerlac dostarcza:
- żelazo i jod dla prawidłowego rozwoju poznawczego,
- cynk oraz witaminy A, C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,
- wapń i witaminę D dla prawidłowego wzrostu kości,
- mąkę z kiełków ziaren chleba świętojańskiego, która stanowi źródło wartościowego białka dla małego alergika.
Składniki
mąka ryżowa (28%), mąka ryżowa częściowo zhydrolizowana (21%), mąka z kiełków ziaren chleba świętojańskiego (21%), maltodekstryna, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, kokosowy, oleina palmowa), sacharoza, witaminy i składniki mineralne (C, niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), E, tiamina (B1), B6, A, kwas foliowy (B9), K, D, biotyna (B7), B12, wapń, żelazo, cynk, miedź, jod), L-karnityna.
Sposób użycia
wystarczy dodać wodę. Przegotuj 120ml wody i ostudź do temperatury około 50 stopni Celsjusza. Wsyp powoli 35g (około 5 łyżek stołowych) produktu zbożowego Bebilon Alerlac do wody. Dobrze wymieszaj. Nie gotuj. Odczekaj chwilę, aż produkt zgęstnieje. Zawsze sprawdzaj temperaturę posiłku przed podaniem.