Solgar Reishi Shiitake Maitake Ekstrakty 50 kapsułek
1 opiniaGrzyby reishi, shiitake i maitake stosowane są w Japonii od setek lat. Solgar postanowił skorzystać więc z bogatych doświadczeń fitoekspertów z Kraju Kwitnącej Wiśni, tworząc efektywny kompleks. W produkcie Solgara wiodącą rolę odgrywa reishi (Ganoderma lucidum). Używa się go już od tysięcy lat. Zawiera związki fitochemiczne, takie jak beta-glukany czy triterpeny. Badania wskazują, że reishi wspiera prawidłowy poziom cholesterolu.
- Reishi pomaga obniżyć poziom cholesterolu
- Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:
Reishi (Ganoderma lucidum):
- Sproszkowany grzyb Reishi – 100 mg
- Standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt 30 mg
- w tym: 4% triterpenoidów – 1,2 mg, 7% beta-glukanów – 2,1 mg
Shiitake (Lentinula edodes):
- Sproszkowany grzyb Shiitake – 100 mg
- Sproszkowany ekstrakt (20:1) – 1,5 mg
Maitake (Grifola frondosa):
- Sproszkowany ekstrakt (4:1) – 100 mg
Składniki:
sproszkowany grzyb Reishi: standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt, w tym: 4% triterpenoidów, 7% beta-glukanów; Shiitake (L. edodes): sproszkowany grzyb Shiitake, sproszkowany ekstrakt (20:1); Maitake (G. frondosa): sproszkowany ekstrakt (4:1); substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.