Solgar Omega 3-6-9 60 kapsułek
1 opiniaZ ryb, siemienia lnianego i ogórecznika
Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 zawierają oleje z ryb, siemienia lnianego i ogórecznika. Produkt ten charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych z przewagą kwasów tłuszczowych omega 3. Kapsułki dostarczają ponadto kwasów Omega 9 w postaci kwasu oleinowego, otrzymanego również z oleju z siemienia lnianego.
Jakość produktu zapewnia specjalny proces oczyszczania oleju rybnego z metali ciężkich (w tym rtęci), PCB i innych zanieczyszczeń, z wykorzystaniem destylacji cząsteczkowej.
Składniki produktu posiadają wiele właściwości:
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.
- Kwas linolowy (LA) i kwas alfa-linolenowy (ALA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, w przypadku spożywania 10 g LA i 2 g ALA dziennie.
Wykazano, że zastąpienie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi w diecie obniża poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.
Kapsułki Omega-3-6-9 to idealny sposób na uzupełnienie diety w niezbędne kwasy tłuszczowe przy pomocy suplementu wysokiej jakości.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe trzy (3) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: pszenicy, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów.
- Produkt zawiera olej z ryb.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki) zawiera:
- Olej rybi (z sardeli, makreli, sardynek) – 1300 mg
- Olej z siemienia lnianego – 1300 mg
- Olej z ogórecznika – 1300 mg
które zawierają:
- Kwas linolowy – 598 mg
- Kwas alfa linolenowy – 585 mg
- Kwas eikozapentaenowy (EPA)† – 344 mg
- Kwas oleinowy – 325 mg
- Kwas gamma linolenowy – 274 mg
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA)† – 221 mg
†Omega 3 – wielonienasycone kwasy tłuszczowe w postaci estrów etylowych
Składniki:
Olej rybi (z sardeli, makreli, sardynek), Olej z siemienia lnianego, Olej z ogórecznika (które zawierają: kwas linolowy, kwas alfa linolenowy, kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas oleinowy, kwas gamma linolenowy, kwas dokozaheksaenowy (DHA); żelatyna wołowa, substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.