Regestim to syrop do postępowania dietetycznego w trakcie rekonwalescencji po przebytych infekcjach, po antybiotykoterapii i przy osłabieniu organizmu.
Produkt jest niekompletnym produktem spożywczym, które stanowi unikalne połączenie składników wspierających układ odpornościowy, takich jak cynk i witamina D z biologicznie aktywnymi substancjami jak mieszanina nukleotydów z drożdży Saccharomyces cerevisiae czy fukoidan z wodorostów Undaria pinnatifida. Produkt może być stosowany u dzieci powyżej 3. roku życia. Stosować pod nadzorem lekarza. Regestim zawiera cukier i substancję słodzącą.
Wskazania
Syrop Regestim polecany jest do krótkotrwałego stosowania (do 10 dni) jako wsparcie podczas rekonwalescencji np. pod antybiotykoterapii oraz do szybkiego wzmocnienia układu odpornościowego po przebytych chorobach bakteryjnych i wirusowych.
Przeciwwskazania
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku wystąpienia działań niepożądanych, niezwłocznie przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości. Spożycie w nadmiernej ilości może mieć efekt przeczyszczający.
Skład
woda; substancja słodząca: maltitole; sacharoza; nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas cytydyno-5'-monofosforowy, kwas adenozyno-5'-fosforowy, kwas guanozyno-5'-fosforowy, kwas urydyno-5'-fosforowy); aromat naturalny bananowy; cynk (glukonian cynku); suchy ekstrakt fukoidanu z wodorostów Undaria pinnatifida; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; witamina D (cholekalcyferol)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem słońca. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.