Miód Manuka Happy Valley UMF® 10+ (MG 263) - sklep internetowy - 250g
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia oraz konfekcjonowania: Nowa Zelandia
Składniki: 100% miód z nowozelandzkiego krzewu Manuka
HappyValley
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.
Miody Manuka HappyValley
Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.
UMF® - Niezależny system certyfikacji
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.
Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley
Oferujemy wyjątkową możliwość sprawdzenia na naszej stronie internetowej poziomów dobroczynnych składników odpowiadających za właściwości miodu. Po wpisaniu numeru partii na naszej stronie internetowej www.happyvalley.pl mogą Państwo potwierdzić ilość substancji:
Leptosperin*
DHA (Dihydroxyacetone)*
MG (Methylglyoxal)*
oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF)*, którego prawidłowy poziomu świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.
Po wpisaniu numeru partii na naszej stronie internetowej można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF® dotyczące Twojego słoika.
*Znaczenie parametrów miodów:
DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
MG – poziom methylgloaxalu,
Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)