Suplement diety Immuno PLUS zawiera dwa polskie, dobrze przebadane, opatentowane szczepy Lactobacillus rhamnosus KL53A i Lactobacillus plantarum PL02 oraz witaminy D i C oraz cynk wspierające układ odpornościowy dzieci i dorosłych.
Skład
Maltodekstryna; składnik otoczki kapsułki – żelatyna; kwas L-askorbinowy (witamina C); glukonian cynku (cynk); substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych; cholekalcyferol (witamina D); inozytol; Lactobacillus rhamnosus KL53A; Lactobacillus plantarum PL02; barwnik kapsułki – dwutlenek tytanu.
Zastosowanie
Immuno PLUS zawierający witaminę D, witaminę C i cynk, to produkt dla dzieci po ukończeniu
3. roku życia, młodzieży i dorosłych stosowany w celu wspomagania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Immuno PLUS jest szczególnie zalecany: w okresie zwiększonej zapadalności na infekcje, w szczególności w okresie jesienno – zimowym (wrzesień-marzec), w okresie zwiększonej ekspozycji na niekorzystne drobnoustroje, dla osób w trakcie i po kuracji antybiotykowej.
Przeciwwskazania
Uczulenie na którykolwiek ze składników suplementu
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce (2°C – 8°C), w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Zbrylanie proszku w kapsułce jest naturalną właściwością produktu i nie ma wpływu na jego jakość. Konsument może przechowywać produkt w temperaturze do 25°C maksymalnie przez 14 dni.