Symbiosys® to gama produktów zawierających precyzyjnie dobrane składniki. Zaprojektowane po to,
żeby
pomóc Ci utrzymać równowagę mikrobioty jelitowej, na każdym etapie życia.
Każdy produkt Symbiosys® został opracowany w oparciu o badania naukowe i zawiera starannie
wyselekcjonowane unikalne szczepy bakterii.
Dlaczego Symbiosys Alflorex®?
Symbiosys Alflorex® jest jedynym produktem w Europie, który zawiera unikalny szczep Bifidobacterium infantis 35624®, wyizolowany z przewodu pokarmowego zdrowej osoby.
W trakcie ponad 15 lat badań prowadzonych przez naukowców i gastroenterologów z Alimentary Health Ltd. oraz APC Microbiome Institute na University College Cork (jednej z wiodących na świecie instytucji zajmujących się jelitami) szczep został szczegółowo opisany i przebadany pod kątem naukowym.1
W każdej kapsułce Symbiosys Alflorex® znajduje się 1 miliard bakterii.
Szczep 35624® został precyzyjne dobrany aby przywracać równowagę mikrobioty jelitowej.
Symbiosys Alflorex® gwarantuje optymalne warunki przechowywania szczepu Bifidobacterium infantis 35624® w specjalnie zaprojektowanej tubie.
W jaki sposób przyjmować?
1 mała wygodna w połykaniu kapsułka raz dziennie.
Stosować przez co najmniej 4 tygodnie.
Symbiosys Alflorex® możesz przyjmować o każdej porze dnia, z jedzeniem lub bez jedzenia.
Na początku można zaobserwować zmiany w funkcjonowaniu jelit, ten okres jest przejściowy i normalny, dlatego zaleca się kontynuowanie stosowania.
∗ Produkt może być spożywany przez wegan.
SKŁAD: Skrobia kukurydziana; hydroksypropylometyloceluloza; bakterie Bifidobacterium infantis, szczep 35624®; substancja przeciwzbrylająca:
sole magnezowe kwasów tłuszczowych; sacharoza; trehaloza; stabilizator: cytrynian sodu. Produkt bezglutenowy.
Symbiosys Alflorex® to suplement diety, który nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. ALFRT/001/22
1. Lyseng-Williamson K.A., Bifidobacterium infantis 35624® as a probiotic dietary supplement: a profile of its use., Drugs & Therapy Perspectives,
August 2017, Volume 33, Issue 8, pp 368–374